Carinski postupak 42 u EU

Nekada je dobro poznavati zakone i regulative u EU, kako bi olaksali vlastito poslovanje i samim time i povecali svoju dobit.

Recimo jedan od dobrih primjera kako poboljsati vlastitu likvidnost tvrtke i odgoditi placanje PDV-a je koristeći carinski postupak 42

Na ovaj nacin robu možete ocariniti u luci dolaska, odnosno u bilo kojoj luci izvan HR, a da je članica EU, trenutno najbolje rješenje je luka Koper u Sloveniji ili Budimpešta, terminal, Mađarska.

Brodskim putem robu u Kopru mozete zaprimiti i ocariniti, također cijene prijevoza do Luke Koper su vrlo konkurentno te s obzirom na dobru povezanost i vrlo malu udaljenost, cijena kamionskog prijevoza kontejnera do vašeg skladišta je također povoljno rješenje.

Kako bi mogli započeti proces carinjenja robe, obavezno morate imate PDV odnosno VAT broj, vidljiv u bazi na VIES-u i EORI broj.

Carinski Postupak 42 je idealno rješenje za bolju likvidnost vaše tvrtke.

Trebate li usluge uvoza robe u Hrvatsku ili ostale države? Uvoz robe je vrlo lagana procedura, koristeci pravu agenciju vaš posao će ostvariti vece napretke i bolji profit.

Comments

Popular posts from this blog

Grad Guangzhou u Kini

Dropshipping